SNS traži glasanje o Vladi Srbije

SNS je zbog dešavanja na Kosovu zatražila glasanje o poverenju Vladi Srbije u Skupštini zbog toga što srpska vlast nema ozbiljan plan za rešenje tog problema.

Izvor: B92

Petak, 16.09.2011.

13:57

Default images

Srpska napredna stranka osudila je akciju kosovskih Albanaca, Euleksa i Kfora na administrativnim prelazima.

"Smatramo da niko moralan više ne može, ne sme i nema pravo da podržava ovakvu Vladu. Izlaz za Srbiju i njene građane je u raspisivanju vanrednih izbora i dolasku na vlast onih koji će voditi brigu o državnim i nacionalnim interesima", tvrdi SNS.

SNS smatra da je akcija Albanaca, Euleksa i Kfora bila nelegalna ali i da je pokazala da vlasti u Srbiji nisu ni imale plan šta će raditi ako dođe do toga.

"Srpska napredna stranka osuđuje pogrešnu i besmislenu politiku Vlade Srbije, čiji je rezultat katastrofalan po Srbe i srpsku državu. Sada je potpuno jasno da nikakvog ozbiljnog državnog plana kojim bi se učinilo bilo šta u korist naše države i naših građana nije ni bilo", navodi se.

Naprednjaci ocenjuju da je glasna i oštra retorika vladinih predstavnika, pregovarača i predsednika Borisa Tadića bila samo medijski paravan za potpuno odsustvo plana i pregovaračke strategije u državnoj politici prema Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: