Bramerc-Vukčević: Saradnja sa BiH

Srpski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević najavio da bi memorandum o saradnji tužilaštava Srbije i BiH trebalo da bude potpisan u oktobru.

Izvor: B92

Utorak, 13.09.2011.

11:46

Default images

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc sastao se danas u Specijalnom sudu sa Vukčevićem.

Posle sastanka sa glavnim tužiocem Haškog tribunala Seržom Bramercom, Vukčević je na konferenciji za novinare rekao da je s Bramercom razgovarao o tom memorandumu, zatim o nastavku saradnje srpskog i haškog tužilaštva u predmetima ratnih zločina i regionalnoj saradnji.

Tekst sporazuma tužilaštva Srbije i BiH usaglašen je pre nekoliko meseci, ali se tada Ministarstvo pravde BiH usprotivilo sadržaju, pa je potpisivanje odloženo.

Kako je kazao, na sastanku nije bilo reči o istrazi protiv onih koji su pomagali skrivanje haških optuženika, niti je bilo govora o mogućnosti da osuđeni pred Haškim tribunalom služe kaznu u Srbiji i zemljama regiona.

Vukčević je kazao da je na sastanku sa Bramercom "pomenut" i proces protiv bivšeg komandanta Oslobodilačke vojske Kosova Ramuša
Haradinja i slučaj zastrašivanja svedoka koji je, kako je naveo, odavno poznat.

Podovom podataka koje je iznelo srpsko tužilaštvo da su u procesu protiv Haradinaja likvidirani svedoci, Vukčević je kazao da je
Tužilaštvo za ratne zločine "pomenulo potencijalne svedoke događaja, a ne oni koji su bili pod zaštitom Haškog tribnula".

Bramerc se nije obratio novinarima posle susreta sa Vukčevićem, ali jeste posle razgovora sa Tadićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: