Bogdanović: Srbima nameću rešenje

Ministar za KiM Goran Bogdanović kaže da su jednostrani potezi Prištine o preuzimanju prelaza neprihvatljivi i traži od Kfora i Euleksa da ne podrže te akcije.

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 10.09.2011.

18:18

Default images

Prihvatanjam tih poteza, smatra Bogdanović, bili bi narušeni partnerski odnosi koje te misije imaju sa Srbijom i srpskom zajednicom.

"Želimo partnerski odnos sa Kforom i Euleksom, ali ne možemo prihvatiti najave kosovskih zvaničnika da 16. septembra na administrativnim prelazima na severu Kosova instaliraju kosovsku pograničnu policiju i počnu da naplaćuju carinu", poručio je Bogdanović.

Prema njegovim rečima, Srbi sa severa Kosova su čvrsto rešeni da se takvim namerama Prištine odupru na miran način.

"Narod želi da ove dve misije na isti način štite interese Srba i Albanaca, a ne samo da vode računa o Albancima, a Srbima da nameću rešenja", precizirao je Bogdanović.

Ministar smatra da se mirnim putem mogu odbraniti interesi Srba sa severa Kosova.

Prema Bogdanovićevim rečima, narod na severu Kosova treba da se pita, a ne da se o tom delu pokrajine razgovara u Prištini, ne konsultujući pri tom građane sa severa Kosova.

Bogdanović je u Leposaviću razgovarao sa predsednicima opština sa severa Kosova i načelnikom kosovskomitrovičkog okruga o trenutnoj situaciji na severu pokrajine i opasnostima koje mogu da izazovu jednostrani potezi predstavnika kosovskih institucija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: