Petak, 26.08.2011.

18:09

"Datum Parade nije dogovaran s MUP"

Ivica Dačić najavio da će MUP i druge bezbednosne strukture razmotriti bezbednosne aspekte Parade ponosa i u skladu s tim odrediti trasu za šetnju učesnika.

Izvor: Tanjug

Default images

Ministar policije negirao je da su organizatori "Parade ponosa" sa Ministarstvom unutrašnjih poslova dogovorili datum održavanja tog skupa.

Parada ponosa u Beogradu trebalo bi, kako su najavili organizatori, da bude održana 2. oktobra, dok mesto na kojem će se pripadnici LGBT populacije tog dana okupiti još nije poznato.

Dačić je danas u Paraćinu naveo da su nadležni u direkciji policije više puta razgovarali sa organizatorima Parade ponosa i da su ukazivali na sve bezbednosne rizike koji postoje.

Prema njegovim rečima, razgovaralo se i o mestima održavanja, a "verovatno će se razgovarati o tome i u narednom periodu".

Dačić je naveo i da je policija organizatorima Parade ponosa ukazivala "i na moguće rizike i predlagali druge forme obeležavanja skupa i skretanje pažnje javnosti na ravnopravnost polova".

"Međutim, organizatori parade odlučili su se na prijavljivanje skupa kod svih bezbednosnih struktura", rekao je Dačić, koji je i zamenik premijera.

On je naveo da MUP "nije tu da podržava nešto ili ne, već da obezbeđuje sve pa i ovaj skup kako bi prošao bez problema".

"Sa svim bezbednosnim strukturama razmatraćemo bezbednost održavanja Parade ponosa i u skladu sa tim biće određena trasa šetnja", naveo je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: