Sreda, 27.07.2011.

10:00

Hapšenja zbog šverca droge

Više osoba uhapšeno u Srbiji, Makedoniji i u Hrvatskoj zbog šverca droge iz Južne Amerike, dok je u luci Solun zaplenjeno 170 kilograma kokaina.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

Tužilaštvo za organizovani kriminal, Bezbednosno-informativna agencija i Služba za borbu protiv organizovanog kriminala su u koordiniranoj akciji sa nadležnim organima Grčke i Makedonije uhapsili devet osoba, osumnjičenih za udruživanje, neovlašćenu proizvodnju i prodaju droge.

Kako je saopšteno iz srpskog Tužilaštva za organizovani kriminal, zaplenjeni kokain je bio namenjen tržištu Srbije i zapadne Evrope.

U saopštenju se navodi da su u Srbiji uhapšeni Darko Simović, Živko Vujisić, Nikola Radmanović, Milan Ivanišević, Đorđe Mehović, Bojan Obrenović, Milovan Mićković i Todor Ućukalo, a u Makedoniji Nikolče Nečevski.

Uhapšeni se sumnjiče da su u toku ove godine kupovali kokain u Južnoj Americi radi prodaje u Srbiji i u zemljama zapadne Evrope.
Drogu su transportovali skrivenu u pošiljci u prekookeanskom brodu do luke Solun, odakle su je distribuirali kupcima.

U zajedničkoj akciji srpskih, makedonskih i grčkih državnih organa u luci Solun je zaplenjeno oko 170 kilograma kokaina koji je, po nalogu organizatora iz Srbije, bio skriven u delovima mašine za ceđenje sojinog ulja. Uvoznik mašine, u čijim delovima je pronađen
kokain čistoće od 78 odsto, je makedonska firma.

U pretkrivični postupak su, pored nadležnih organa te tri države, bile uključene i američka agencija DEA, britanska SOKA, kao i SEKI
centar u Bukureštu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: