SSC: Zloupotreba hrišćanstva

Generalni sekretar Svetskog saveta crkava Olaf Fikse Tveit izjavio da je Anders Bering Brejvik zloupotrebio hrišćanstvo tvrdnjama da je nastupao u ime te vere.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.07.2011.

17:33

Default images

On je kazao da Brejvik (32), koji je u dva odvojena napada u norveškoj prestonici ubio najmanje 93 ljudi, "nije imao ništa sa hrišćanstvom".

Brejvik je, u onlajn "manifestu" objavljenom neposredno pre napada u petak, sebe opisao kao konzervativnog hrišćanina koji se bori protiv muslimanske kolonizacije Evrope.

Norvežanin Tveit je u izjavi agenciji AP rekao da bi muslimani trebalo da znaju da "te akcije ni na koji način ne mogu izraziti šta je hrišćanska vera i šta su hrišćanske vrednosti".

SSC, čije je sedište u Ženevi, okuplja 350 protestantskih i pravoslavnih crkava iz celog sveta i obuhvata ukupno oko 560 miliona ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: