Srbija slavi Đokovića!

Uspeh Novaka Đokovića, koji je osvojio Vimbldon i od danas je zvanično teniser broj 1 na svetu, slavi se širom Srbije. Đokovićev uspeh u središtu pažnje medija.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 03.07.2011.

16:24

Default images

Sem domaće štampe, u koja su naslovi poput "Kralju kruna" ili "Vojvoda od Vimbldona", i strani mediji veliku pažnju posvećuju najboljem teniseru na svetu.

Na internet izdanju britanskog "Gardijana" navodi se da je "Đoković ostvario san, posle skidanja Nadala sa trona". Slično je na sportskim stranicama sajta BBC koji prenosi da je "Đokovićev san postao java".

Španska "Marka" piše da je "Vimbldon krunisao novog kralja", a madridski "As" da je "Đoković protivotrov za Nadala".

Novak Đoković bi u popodnevnim časovima avionom iz Londona trebalo da dođe u Beograd, gde mu se večeras priređuje svečani doček.. Maršruta kojom će se najbolji teniser sveta kretati od aerodroma do centra grada i Doma Narodne skupštine, još nije utvrđena.

Slavljenička atomsfera u Srbiji vlada još od nedelje po podne.

Odmah po završetku fantastičnog i uzbudljivog meča zaorili su se uzvici "Nole, Nole, Srbija, Srbija", a do tada primetno opustele ulice u centru Beograda spontano su ispunili automobili sa uključenim sirenama, okićeni nacionalnim zastavama.

Nekoliko desetina automobila okićenih srpskim zastavama je počelo da kruži poznatom "slavljeničkom štraftom" od Slavije do Trga Republike.

U prepunim baštama kafića atmosfera je podsetila na vreme kada su državne fudbalske i košarkaške reprezentacije učestvovale na prvenstvima sveta.

Slavilo se i u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i drugim gradovima u Srbiji, u Republici Srpksoj i u Grčkoj, na Halkidikiju gde se odmara veliki broj turista iz Srbije.
Cela Srbija uz Ðokoviæa (Tanjug)
Na Trgu Republike u Beogradu, tradicionalnom mestu okupljanja posle velikih uspeha naših sportista, već se okupilo više stotina ushićenih mladića i devojaka.

Ogrnuti državnim zastavama, uz pesmu otpozdravljaju vršnjacima iz otvorenih automobila koji kruže okolnim ulicama i sirenama stvaraju karnevalsku atmosferu.

Finale Vimbldona i borbu dva teniska majstora su netremice gledali mnogi. U beogradskim kafićima danas se razgovaralo samo o meču i tenisu.

Nezaustavljivi juriš Novaka Đokovića ka vrhu, ali i uspesi drugih srpskih tenisera učinili su da "beli sport" postane veoma popularan u Srbiji, naročito među decom. Mladi Noletovi obožavatelji i njihovi roditelji su pre meča rekli da se nadaju da će njihov idol pobediti.
Beograðani slave (Tanjug)
Meč za titulu na Vimbldonu između Đokovića i bivšeg tenisera broj jedan Rafaela Nadala sa tribina u Londonu pratio je i predsednik Srbije Boris Tadić.

Među prisutnima je bio i ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremić, a od poznatih ličnosti koje podržavaju srpskog tenisera bio je i glumac Rade Šerbedžija. Istorijski meč ste mogli da pratite preko televizije B92.

Više o meču na sportskom sajtu B92.

Najbolji srpski teniser, koji u ponedeljak preuzima prvo mesto na svetskoj rang listi, u karijeri je do sada osvojio 26 ATP titula, od kojih tri gren slema:

2006: Amersfort, Mec, 2007: Adelejd, Majami, Estoril, Montreal, Beč, 2008: Melburn, Indijan Vels, Rim, Šangaj, 2009: Dubai, Beograd, Peking, Bazel, Pariz, 2010: Dubai, Peking, 2011: Melburn, Dubai, Indijan Vels, Majami, Beograd, Madrid, Rim, Vimbldon.

Đoković je protiv Nadala ostvario 48. pobedu od početka sezone, uz jedan poraz. Protiv Nadala ove godine ima skor pet pobeda u pet mečeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

174 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: