Sajt skupštine finansirao USAID

Tehničku i finasijsku pomoć za izradu nove internet prezentacije Skupštine Srbije obezbedila je Američka agencija za međunarodni razvoj

Izvor: B92

Petak, 24.06.2011.

10:52

Default images

Izrada i održavanje sajta SKupštine u naredne tri godine koštaće 85.000 dolara, saopšteno je iz USAID-a.

Funkcionalnost internet prezentacije - mogućnost audio i video pračenja rada skupštine uživo, sadržaji na srpskom i engleskom, i planirani sadržaji na jezicima nacionalnih manjina velikim delom su, kako je navedeno, doprineli ukupnom iznosu koji je odvojen za tu namenu.

Izvođač radova izabran je putem javnog i otvorenog konkursa, a USAID se odlučio da tehnički i finansijski pomogne izradu internet prezentacije radi podrške transparentnijem radu Skupštine Srbije.

Sekretar Skupštine Veljko Odalović rekao je da parlament na izradu sajta nije potrošio ni dinara i da je ukupan finansijski iznos bila donacija USAID-a.

Podsetimo, nova internet prezentacija, predstavljena je 16. juna, a omogućava građanima i javnosti unapređeno pretraživanje akata, obezbeđuje kontakt informacije Sekretarijata skupštine, a obezbediće i mogućnost audio i video praćenja sednica parlamenta i radnih tela.

Takođe, ona podržava više jezičkih opcija, a imaće i sadržaje na engleskom i jezicima manjina kako bi stranica bila dostupna svim gradjanima Srbije.

Osim višejezičnosti, novine u internet prezentaciji najvišeg zakonodavnog tela u zemlji su i virtuelne tura kroz zgradu Doma Narodne skupštine, kao i više podataka o poslanicima, zakonodavnoj aktivnosti, međunaronoj saradnji i evropskim integracijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: