Tači: Početak novih odnosa

Kosovski premijer Hašim Tači posetu Borka Stefanovića Prištini vidi kao "službenu". Ocenjuje da to predstavlja početak novih odnosa između Beograda i Prištine.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.05.2011.

14:09

Default images

"To je i de jure početak za priznavanje Kosova u budućnosti od strane Beograda", rekao je Tači.

Kosovski premijer tvrdi da poseta Stefanovića predstavlja "približavanje stavova između politike dve zemlje" i "nove odnose regionalne i međunarodne saradnje".

Tači je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa novim izaslanikom EU na Kosovu Fernandom Đentilinijem naveo da je dijalog međunarodna agenda i ustavna obaveza Kosova, kako bi se "postigli rezultati uspostavljanja dobrosusedskih odnosa u regionu, a time i sa Srbijom".

Fernando Đentilini, novi izaslanik EU na Kosovu, pozdravio je posetu Stefanovića Prištini. "Dijalog je način kako rešavati probleme, a Priština je privržena dijalogu", kazao je italijanski diplomata, koji će u naredna tri meseca predstavljati EU na Kosovu.

On se u Prištini danas sastao sa više ovdašnjih zvaničnika, rekavši da su njegove glavne dužnosti da izvrši pravne pripreme za dugoročno prisustvo EU na Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: