Članovi Al Kaide u pobuni u Bagdadu

Tokom noćašnje pobune u zatvoru u Bagdadu poginulo je četiri policajca i deset zatvorenika, koji su najverovatnije članovi terorističke organizacije Al Kaida.

Izvor: B92

Nedelja, 08.05.2011.

13:42

Default images

Prema Frans presu, pobunu je započeo zatvorenik osumnjičen da je prošle godine organizaovao napad na katoličku crkvu u Bagdadu kada je poginulo više od 50 ljudi.

Pobuna je počela kada je policija ispitivala Huthaifu al Batauija za koga se sumnja da je jedan od vođa Al Kaide u Iraku, i da je organizovao napad na katoličku crkvu 2010.

Tom prilikom je poginulo 44 vernika, dva sveštenika i sedam policajaca.

Batauji je za vreme saslušanja uspeo da oduzme oružje jednom policajcu koga je ubio, posle čega je zarobio nekoliko policajaca i oslobodio devet zatvorenika. Ti zatvorenici su takođe članovi grupe koje je Batauji predvodio u Iraku, pre svog hapšenja, u novembru prošle godine.

Petoro zatvorenika koje je Batuji oslobodio su ubili jednog policajca i potom pokušali da iz zatvora pobegnu policijskim automobilom, ali su tada ubijeni. Posle toga policija je ubila presotalih pet pobunjenih zatvorenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: