Saradnja sa policijom Brazila

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je potvrdio da je među uhapšenima u Brazilu i srpski državljanin Goran Nešić, u Srbiji osuđen na osam godina zatvora.

Izvor: B92

Petak, 06.05.2011.

13:50

Default images

Dačić je novinarima u Bosilegradu rekao da se Nešić posle osude za trgovinu narkoticima krio u različitim zemljama pod lažnim identitetima.

"Očekujemo najnovije informacije od brazilske policije, a ovo hapšenje je rezultat saradnje Srbije i brazilske policije", rekao je Dačić.

Brazilska policija je saopštila da je uhapsila 17 pripadnika organizovane kriminalne grupe koja je trgovala narkoticima, među kojima je i jedan od najtraženijih kriminalaca iz Srbije.

Dačić je nakon otvaranja graničnog prelaza sa Makedonijom Goleš-Golema Crcorija rekao da su potvrđeni i identiteti uhapšenih Alena Memovića, Aleksandra Sekulića i Milana Karanovića, za kojima je raspisana poternica zbog trgovine drogom.

On je rekao da ne može da potvrdi da je u pitaju hapšenje članova grupe Darka Šarića ili njega lično jer, kako je naveo, postoji više organizovanih narko grupa koje deluju na teritoriji Srbije.

Dačić je istakao da očekuje da će srpska policija uskoro dobiti potpun spisak svih uhapšenih u toj akciji.

Svedoci bezbedni

Uprava kriminalističke policije MUP-a Srbije istražuje okolnosti pod kojima se desio napad na objekat zaštićenog svedoka u procesu protiv Darka Šarića, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

On je rekao da policija istražuje da li je napad na objekat svedoka saradnika u vezi sa postupkom koji se vodi protiv organizovane kriminalne grupe Darka Šarića.

Beogradske dnevne novine objavile su danas da su u četvrtak ujutru u Vodovodskoj ulici u Beogradu ispaljena tri projektila iz ručnog raketnog bacača na objekat štamparije Nebojše Joksovića, svedoka saradnika u postupku protiv Darka Šarića.

"Objekat pripada zaštićenom svedoku, ali je iznajmljen drugom licu i policija istražuje da li je napad u vezi sa procesom koji se vodi protiv Šarića", kazao je Dačić.

On je dodao da su svi svedoci koji su učestvovali u procesu protiv Šarića "bezbedni" i da proces koji se pred Specijalnim sudom vodi nije ugrožen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: