Tadić: DS spremna da se pomiri

Predsednik Srbije i Demokratske stranke Boris Tadić izjavio da je DS spremna da se pomiri sa svojim protivnicima radi ostvarivanja opštih ciljeva.

Izvor: B92, Beta

Petak, 06.05.2011.

12:51

Default images

Istakao je da DS nijednog trenutka ne beži od odgovornosti, već da je, naprotiv, preuzima i kada joj ne pripada.

"Danas je DS organizacija koja je u budućnosti spremna da se pomiri i sa svojim protivnicima, ako zajednički sagledamo budućnost i opšte ciljeve", izjavio je Tadić.

On je u Sokobanji prisustvovao centralnoj proslavi Đurđevdana, slave DS-a, kojoj je prisustovalo nekoliko stotina predstavnika stranke i koalicionih partnera.

"DS nije ratnička stranka, iako je njen svetac čovek-vojevač", rekao je Tadić aludirajući na ratničku prošlog Svetog Georgija.

On je istakao da je DS stranka mira i da je njena najveća misija da se svakodnevno bori za mir.

Istakao je da DS nijednog trenutka ne beži od odgovornosti, već da je, naprotiv, preuzima i kada joj ne pripada.

"Ne bežimo od teških odluka i naša je obaveza da ih donosimo. Zato i jesmo na ovom mestu, gde obavljamo društvenu i političku dužnost.
Mi ćemo i u budućnosti donositi teške odluke, kao što smo radili u prošlosti i ne bežimo od rizika", kazao je Tadić navodeći da prihvata svaki rizik koji ima svrhu i koji obezbeđuje da se otvore nova vrata i nove perspektive za sve građane.

Tadić je zahvalio koalicionim partnerima DS na, kako je rekao, žrtvi i njihovoj spremnosti da razvijaju budućnost Srbije sa DS.

"Moramo da rešavamo konflikte koji dolaze iz prošlog vremena", poručio je Tadić i kao zatečene probleme naveo ekonomsko zaostajanje, socijalne tenzije, nedovoljno modernizovano i razvijeno društvo, nisku institucionalnu svest, potom Kosovo i nerešene probleme u zemljama u okruženju i iscepkanost Balkana.

Na proslavi slave DS Đurđevdana u Sokobanji bili su lideri stranaka, koalicionih partnera, Vuk Drašković, Dragan Marković Palma, Aleksandar Antić, Jovan Krkobabić, Rasim Ljajić i Žarko Obradović.

Petrović o agrarnoj politici

Ministar iz redova DS-a Dušan Petrović rekao je da je razgovorao sa bankama o subvencionisanju kredita za unapređenje agrara i da se, kako je rekao, izašlo na zelenu granu i da sada predstoji pisanje uradaba i propisa.

Sve uredbe koje će definisati poljoprivrednu politiku biće gotove do Novosadskog sajma, rekao je Petrović.

"Moramo snažno da podržimo stočarstvo i stočarsku proizvodnju. Stavićemo na raspolaganje poljoprivrednim proizvodjačima povoljne kredite. Nije moguće napraviti dobre stvari u poljoprivredi ako prerađivačka industrija ne bude efikasnija nego što je sada, i ukoliko se ne uspostavi dobar i kvalitetan odnos izmedju poljoprivrednika i preradjivačke industrije", rekao je Petrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

158 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: