U Čečeniji ubijen član Al Kaide

Ruske bezbednosne snage ubile su jednog od vođa Al Kaide u Čečeniji, koji je koordinirao pobunjenike u severnom Kavkazu.

Izvor: B92

Sreda, 04.05.2011.

17:35

Default images

Ubijeni, pod imenom Doger Sevdet, turski je državljanin koji je uzeo ratničko ime Abdulah Kurd i bio je izaslanik Al Kaide u severnom Kavkazu, navodi se u saopštenju koje prenose ruske agencije.

U saopštenju se ističe da Sevdet, koji je došao u region 1991, učestvovao u planiranju brojnih terorističkih akata i napada na pripadnike javnih i bezbednosnih snaga.

Ruske vlasti su iznele podatak da su u turskom pasošu Sevdeta bile vize za Gruziju, Azerbejdžan i Pakistan. Sevdeta i drugog pripadnika Al Kaide su ubile ruske bezbednosne snage u utorak u okršaju u regionu Vedensk u Čečeniji.

Njegova smrt je usledila dve nedelje nakon što su ruske vlasti ubile jednog visokog pripadnika Al Kaide, saudijskog operativca poznatog kao Moganed, što je bio najveći uspeh u regionu poslednjih godina.

Sevdet je uspešno zamenio Moganeda, nakon njegove smrti 11. aprila, te je postao vođa stranih pobunjenika u severnom Kavkazu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: