Nikolić ima problema sa bubrezima

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić kaže da lider te stranke Tomislav Nikolić ima problema sa bubrezima, i da su mu doktori našli višak urina u krvi.

Izvor: B92

Utorak, 19.04.2011.

22:52

Default images

Iz tog razloga je prema njemu morala da bude primenjena terapija, rekao je Vučić.

Vučić je novinarima u KBC Novi Beograd, nakon obilaska Nikolića, rekao da mu je lider naprednjaka kazao da ima "problem u ustima i da oseća neki čudan ukus".

Na pitanje novinara da li bi porodica i Nikolić mogli da donesu odluku o prihvatanju intravenozne prehrane, što bi značilo unošenje proteina i glukoze, Vučić je odgovorio da se ne meša u poslove lekara, ali da poručuje svima onima koji napadaju Nikolića da nije lepo živeti priključen "na cevčice". Zamenik predsednika SNS kaže da ne isključuje mogućnost da sledeće nedelje "između Vaskrsa i 1. maja", SNS organizuje nov protest u Beogradu.

Pričest znači vino i hleb

Tomislav Nikolić je najavio da će se u četvrtak pričestiti, a svoj štrajk je opisao kao “stroži post”, ali verski analitičari kažu da Srpska pravoslavna crkva ne dozvoljava potpuno uzdržavanje od hrane i vode. Sociolog Mirko Đorđević objašnjava da sama pričest podrazumeva uzimanje vina i hleba, što bi praktično značilo da Nikolić tog trenutka prekida štrajk glađu i žeđu. Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije demantovao je zamenika naprenjaka Aleksandra Vučića koji je rekao da je on "stao na stranu" Tomislava Nikolića koji štrajkuje glađu i žeđu. U saopštenju mitropolije, navodi da je mitropolit Amfilohije sa Nikolićem razgovarao telefonom i da je tom prilikom izrazio brigu o njegovom zdravlju, kao i molitvenu želju da iznadje neki drugi, adekvatniji način za ostvrivanje sovjih političkih ciljeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

150 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: