Dačić: Čemu fama oko izbora?

Lider SPS-a Ivica Dačić izjavio je da oko datuma raspisivanja izbora ne postoji sukob stranaka koji bi mogao da izazove političku nestabilnost u zemlji.

Izvor: B92

Utorak, 12.04.2011.

18:03

Default images

"Mislim da izbore ne traži niko sada i da će vanredni izbori uslediti nakon dobijanja statusa kandidata za EU", rekao je Dačić.

Prema njegovom mišljenju, napravila se "velika fama" u suštini oko nečeg za šta ne vidi da je sporno - datuma vanrednih izbora.

"Koliko sam shvatio, zahtev Srpske napredne stranke je usmeren ka decembru", rekao je Dačić, dodavši da je predsednik Demokratske stranke govorio o tome da bi se izbori mogli raspisati odmah po dobijanju statusa kandidata (za EU).

Dačić je naveo da to znači da bi izbori teorijski mogli da budu raspisani u januaru iduće godine.

"Ne vidim da tu postoji neki istorijski i epohalni sukob da bi se izazvala politička nestabilnost u Srbiji", rekao je Dačić, koji je i zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova.

On je naglasio da je zbog nastavka evropskih intergacija Srbije potrebno da ostane politička stabilnost u zemlji i da je zato dobro da vlast i opozicija razgovaraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: