"Formula nade", za posao u agraru

"Formula nade", multimedijalno izdanje B92 čiji je autor Zaharije Trnavčević, nudi niz rešenja za nezaposlene koji imaju neko imanje.

Izvor: B92

Petak, 18.03.2011.

18:40

Default images

U Srbiji sve više ljudi ostaje bez posla i sa malim šansama da će drugi posao naći kako bi sebi i svojoj porodici obezbedili budućnost.

U "Formuli nade" se mogu naći brojne korisne ideje, saveti i podaci o tome kome da se zainteresovani obrati za savet kako započeti sopstveni biznis u poljoprivredi.

Kako uspešno gajiti jagode u staklenicima, kruške, koliko može da se zaradi gajenjem trešanja, koliko para treba za otpočinjanje uzgoja pečuraka i kada će se investicija vratiti, koga zvati da pomogne znanjem.

Odgovori na ta pitanja i niz drugih ideja postoje u "Formuli nade", paketu za samoobrazovanje, koji se sastoji od DVD-a i pratećeg priručnog kataloga.

"Naša ciljna grupa ima neku otpremninu i imaju imanje da pokrenu posao, da gaje kupinu, dobar rod i cenu", kaže Zaharije Trnavčević, jedan od vodećih autoriteta u oblasti poljoprivrede.

"Veoma je porazno kada čitamo da kornišone uvozimo iz Indije ili kada dolazimo u situaciju da je krompir skuplji od južnog voća", kaže Veran Matić, glavni i odgovorni urednik B92.

Trnavčević, autor emisije "Znanje na poklon", kaže da proizvođači u Srbiji moraju da napuste proizvodnju malog obima i svaštarsku proizvodnju i da se obrazuju kako bi postigli veće prinose.

U Ministarstvu poljoprovrede kažu da je država spremna da subvencijama pomogne neke oblasti poljoprivrede.

"Formulu nade" podržala je Nacionalna služba za zapošljavanje i Grad Beograd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: