Pirot: Mnogi građani duguju EPS-u

Pirotska elektrodistribucije greje se na struju već 20 godina iako su još pre tri godine mogli da se priključe na sistem daljinskog grejanja.

Izvor: B92

Nedelja, 06.03.2011.

12:49

Default images

To ne bi bio problem da zgrada Elektrodistribucije nema više od 1000 metara kvadratnih.

U Elektrodistribuciji tvrde da je takvo grejenje za njih najisplativije a iz lokalne samouprave poručuju da je to neracionalno ponašanje. U isto vreme raste broj građana koji nisu u mogućnosti da izmire svoja dugovanja.

Ljiljana Tošić iz Pirota kaže da joj zbog velikog dugovanja radnici elektrodistribucije gotovo svakodnevno dolaze na vrata da isključe struju.

Umesto plaćanja računa elektrodistribuciji, prioritet joj je kaže da sakupi 300.000 dinara za operaciju trogodišnjeg sina koji boluje od cerebralne paralize.

Predsednik opštrine Pirot kaže da je sve više onih koji traže pomoć od lokalne samouprave i Centra za socijalni rad kako bi izmirili svoja dugovanja. Sa druge strane zgrada elektrodistribucije u Pirotu od preko 1000 kvadrata greje se na struju.

Lokalna samouprava je još pre tri godine elektrodistribuciji ponudila mogućnost priključenja na sistem daljinskog grejanja. Na taj način bi i gradska toplana rešila svoje dugovanje prema EPS-u od oko 15 miliona dinara.

U Elektrodistribuciji Pirot nismo dobili odgvor na pitanje koliko košta grejanje ovakve zgrade i da li račune plaćaju sami sebi ili se to tretira kao gubitak. Direktor Dragan Stanković poručio je da tek naredne nedelje može da govori o tome. Nezvanično saznajemo da za daljinsko grejanje nisu zainteresovani jer im je sopstveni proizvod jeftiniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: