Utorak, 22.02.2011.

22:09

Ministarka: Moguće veće penzije

Ako se budu povećali prihodi u državnoj kasi, biće isplaćena jednokratna pomoć zaposlenima u javnom sektoru i penzionerima, kaže ministarka Diana Dragutinović.

Izvor: B92

Default images

Ministarka finansija kaže da će pomoć od 10 miliona dinara biti isplaćena ukoliko budu povećani prihodi državne kase.

Ukoliko prihodi budžeta budu manji, biće isplaćeno ono što je predviđeno budžetom za 2011. Dragutinovićeva je dodala da je to rezultat dogovora s MMF, koji je upozorio da ne sme biti povećanja dogovorenog deficita budžeta.

Ukoliko rast prihoda budžeta bude veći od dva odsto (oko 16 milijardi dinara), biće izdvojeno oko 10 milijardi dinara da se jednokratno podeli zaposlenima u javnom sektoru i penzionerima, po kriterijumima koji su pimenjeni prošle godine, objasnila je ministarka finansija. Dragutinovićeva je rekla da će jednokratnu pomoć dobiti najugroženiji zaposleni, budžetski korisnici i penzioneri.

Odgovarajući na pitanje da li je njena pozicija ministra finansija ugrožena, pošto je najavljena rekonstrukcija vlade, Dragutinovićeva je rekla da je kao ministar radila najbolje što je mogla i da nema ništa protiv toga da njen rad bude ocenjen, naglašavajući da Ministarstvo finansija mora da postoji u svakoj vladi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: