Bezbedan Internet za đake

U beogradskoj Osnovnoj školi "France Prešern" otvoren je digitalni kabinet koji će đacima obezbediti bezbedno korišćenje sadržaja na Internetu.

Izvor: B92

Utorak, 08.02.2011.

10:04

Default images

Kabinet je, povodom 8. februara, Svetskog dana bezbednosti dece na internetu, otvorila ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić.

Ona je najavila da će u budućnosti biti otvoreno još 2.190 sličnih računarskih kabineta u školama širom Srbije.

Ministarka je precizirala da digitalni kabineti treba da omoguće đacima bezbednu upotrebu sadržaja na Internetu, radi savladavanja gradiva i učenja, a ne samo da služe za zabavu i igru.

"Ono što ne bi bilo dobro je da deca do 12. godine mogu samostalno da koriste internet. Bilo bi dobro da dok dete ne napuni 12 godina, računar stoji u dnevnoj sobi, tako da dete ima neku superviziju, neki nadzor kad koristi internet i računar treba da stoji tako da se vidi šta je na ekranu kada roditelji prolaze, bake, deke ili ko već stanuje sa vama", kazala je Matićeva.

Ona dodaje da ipak, kao prvo i osnovno, s decom treba razgovarati o tome šta je internet, šta na njemu treba da rade, šta je ono što ne treba na internetu da rade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: