In memoriam: Vladimir Filipović

Tehnički direktor radija B92 Vladimir Filipović Fića tragično je nastradao u Austriji prilikom alpinističkog osvajanja zaleđenog vodopada.

Izvor: B92

Petak, 04.02.2011.

12:58

Default images

Filipović je rođen 1966. u Beogradu. Završio je smer elektroakustike na Elektrotehničkom fakultetu. U B92 je došao u oktobru 1998.

Naš kolega Filipović zaposlen je na Radiju B92 od 1998, kada je učestvovao u pravljenju praktično prvog radijskog studija na V spratu Doma omladine, odakle je Radio emitovao program.

2000, nakon oslobađanja Devedesetdvojke, radio se seli u Ulicu Svetozara Markovića, gde je Filipović takođe radio na postavci celokupnog radijskog studija.

Fića je bio posvećen i temeljan u svom poslu. Izmišljao je mnoge načine da premosti probleme, kojih nije bilo malo.

Kada se B92 preselio u novu zgradu u Novom Beogradu, 2003, radio je na izradi projekata za potrebe Radija B92. Svoj rad u našoj kući nastavio je kroz postavljanje i razvijanje predajničke mreže Radija.

Bio je strpljiv i delikatan u ophođenju sa ljudima. B92 je ponosan što je imao takvog čoveka u svojim redovima.

Alpinizam je bio njegov hobi, velika ljubav i strast.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: