"Prosečna plata policajaca 31.000"

Nezavisni sindikat policije najavio da će 3. februara početi štrajk ako se zaposlenima u MUP-u ne poveća plata i ne poboljšaju uslovi rada.

Izvor: B92

Utorak, 25.01.2011.

19:12

Default images

Sindikat traži da od 1. februara zaposlenima u MUP-u plata bude povećana za 40 odsto i da se potpiše poseban kolektivan ugovor koj bi uvažio zahteve radnika tog ministarstva.

Predsednik Nezavisnog sindikata policije Velimir Barbulov rekao je da je prosečna plata policajca oko 31.000 dinara.

Barbulov tvrdi da taj sindikat ima 13.000 članova, ali je naveo da očekuje da će se štrajku priključiti više od 50 odsto zaposlenih u MUP-u, jer je, kako je naveo, veliko nezadovoljstvo.

U saopštenju, koje su potpisali predsednik Nezavisnog sindikata policije Barbulov i predsednik Štrajkačkog odbora Dejan Đukić, traži se i izmena Zakona o policiji i hitno opremanje policajaca novom opremom, uniforma sa obućom i materijalno - tehnička sredstva.

"Odluka o štrajku doneta je kao jedino i krajnje sredstvo koje nam preostaje da bi Ministarstvo i Vlada konačno ispunili ranije sporazume i obećanja", kaže se u saopštenju Nezavisnog sindikata policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: