Kukasti krstovi u romskom naselju

U noći između 12 i 13 januara u Požegi,na mestu gde je stacionirano romsko naselje, osvanuli su po ulici kukasti krstovi, piše Blic.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.01.2011.

22:56

Default images

Betonske bandere, saobraćajni znacim i pojedini ulazi osvanuli su sa kukastim krstovima, a jedna bandera je nosila natpis "Cigani marš iz Srbije".

U naselju Lisište u čijem delu živi oko 700 Roma na svim banderama koje okružuju naselje, na nekoliko ulaza u dvorišta i na nekim saobraćajnim znacima, sprejevima su iscrtani kukasti krstovi, kaže udruženje Centar mladih Roma Požege.

Iz udruženja su saopštili da su o ovom nemilom događaju obavestili načelnika policije i predstavnike lokalnih vlasti, koji su obećali da će sutra sve biti prekrečeno.

Policija je izašla na uviđaj.

Žitelji naselja su uplašeni i iznenađeni, jer je ovo prvi put nakon Drugog svetskog rata da se tako nešto desilo u opštini Požega, gde su Romi relativno dobro integrisani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: