Petrović: Loznici potrebna pomoć

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović ocenio je da je za interventno ublažavanje posledica poplava u tom gradu potrebna hitna novčana i druga pomoć.

Izvor: B92

Utorak, 14.12.2010.

14:59

Default images

Petrović se sastao s predsednicima saveta mesnih zajednica na poplavljenom području, najužim rukovodstvom grada i direktorima javnih preduzeća.

Posle razgovora, prvi čovek Loznice je ocenio da je sadašnja situacija veoma teška, a da "obećanja mnogo brže stižu, nego pomoć".

On je naglasio da je dobro što je opasnost prošla i da je na terenu urađeno sve što je moglo raspoloživim budžetskim sredstvima grada i lokalnim resursima, ali je u ovom momentu "najveći problem nedostatak novca" kojim bi se "delimično olakšala situacija najugroženijih porodica".

Nedostaje i pomoć u ogrevu, budući da je bujica mnogima odnela pripremljena drva, a potrebno je uključiti mnogo više agregata, sušilica vlažnih prostorija u kućama koje su bile poplavljene i to "ćemo pokušati da obezbedimo", rekao je gradonačelnik Loznice.

Prema njegovoj oceni, stanje se normalizuje, uspostavljen je normalan saobraćaj na svim lokalnim putevima koji su bili oštećeni i u dobroj meri sa poplavljenog područja su uklonjeni mulj i bujični nanosi.

U ovom momentu je veoma važno da Direkcija za vode i "Srbija vode interventno reaguju na nekoliko mesta duž desne obale Drine, gde je došlo do velikih oštećenja, kako, eventualne nove poplave zbog tih kritičnih tačaka ne bi dobile još veće razmere", naglasio je Petrović.

Ovo je prilika da pozovem predstavnike vlade i vladu i sve humane ljude da pomognu u meri u kojoj je to moguće, rekao je Petrović i podsetio da je na ime pomoći Loznica do sada dobila jedino dva miliona dinara iz fonda igara na sreću.

"Od obećane pomoći u novcu, gorivu i u ogrevu, nažalost, još ništa nije stiglo i to nas sve zabrinjava" i opterećuje i nas i naše sugrađane, jer "kada nepogode prođu - oni dobijaju utisak da su pomalo zaboravljeni", rekao je Petrović.

Stalnim prisustvom na terenu i aktivnostima koje se tamo ostvaruju pokazuje se da Loznica nije zaboravila svoje ugrožene sugrađane, "ali bez pomoći Vlade Srbije i šire društvene zajednice nismo u mogućnosti ni približno da umanjimo njihove probleme i štete koje su pretpeli", rekao je Petrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: