Ministarstvo ponavlja izbore

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava je saopštilo da su se stekli uslovi za raspisivanje izbora za Nacionalni savet Bošnjaka.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.12.2010.

21:00

Default images

Ministar Svetozar Čiplić će, posle konsultacija, doneti odluku o raspisivanju izbora za Nacionalni savet bošnjačke nacionalne manjine.

Ministarstvo navodi da konstitutivna sednica Nacionalnog saveta Bošnjaka, održana 7. jula, nije uspela jer nisu prisustvovali predstavnici dve liste, Bošnjački preporod i Bošnjačka lista, koje su osvojile više od polovine glasova na izborima pre šest meseci.

"Predstavnici liste Bošnjačka kulturna zajednica, koja je osvojila 48,4 odsto glasova na izborima, odbili su da potvrde pisustvo na sednici, pa iz navedenih razloga konstitutivna sednica nije uspela, nacionalni savet nije konstituisan, a sami tim, nije ni funkcionisao sve ovo vreme", saopštilo je ministarstvo.

Bošnjačka kulturna zajednica, čiji je lider muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić, tvrdi da je Nacionalni savet Bošnjaka konstituisan i odbija da prihvati raspisivanje izbora.

Na izborima za Nacionalni savet Bošnjaka, Bošnjačka kulturna zajednica je osvojila 17 mandata, Bošnjačka lista 13, a Bošnjački preporod pet mandata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: