Kuba kritikuje video igricu

Kuba je oštro kritikovala novu video igricu "Dužnost zove: crne operacije", u kojoj je jedan od zadataka ubistvo vođe kubanske revolucije Fidela Kastra.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.11.2010.

11:36

Default images

Kubanski državni mediji ocenili su da ta igrica, u ime zabave, odobrava i veliča ubistvo.

"Dužnost zove: crne operacije" je nastavak najprodavanije igrice u istoriji "Dužnost zove, moderno ratovanje" (Call of Duty: modern warfare), koja je donela zaradu od preko 720 miliona evra.

Poređenja radi, isto toliko zaradio je najgledaniji film ove godine Toy story 3, što samo potvrđuje da su video igrice postale ogroman biznis.

Najnoviji nastavak serijala "Dužnost zove" igračima omogućava da preuzimaju ulogu američkih specijalaca i da učestvuju u kubanskoj krizi, na vrhuncu hladnog rata.

Pošto su ubili čoveka koji liči na mladog Fidela Kastra, komandosi shvataju da su likvidirali njegovog dvojnika i završavaju u logoru u Sibiru.

Odlična zabava

Džejms Bins, izdavač međunarodnog magazina za kompjuterske igrice "Edž", imao je priliku da igra "Dužnost zove: crne operacije" i dopalo mu se:

"Ima tu mnogo oružja i mnogo neprijatelja. To je istovremeno i vrlo uzbudljiva društvena igra, pošto se igrači mogu udruživati. Scenario je jako dinamičan - vodi vas u razne sukobe širom sveta. Zaista, odlična igra, bolja nego što sam očekivao."

Ikonografija igrice i izbor muzike asocira na holivudske filmove "Apokalipsa sada" i "Lovac na jelene", potvrđujući da je uticaj obostran - koliko akcioni filmovi preuzimaju estetiku video igrica, toliko i one sve više podsećaju na spektakularne holivudske hitove.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: