Čume usmrtio pešaka na autoputu

Ljubiša Buha Čume, zaštićeni svedok saradnik u procesu za ubistvo Zorana Đinđića, usmrtio pešaka svojim automobilom na autoputu Beograd- Šid u blizini Ikarbusa.

Izvor: B92

Sreda, 03.11.2010.

20:07

Default images

Kako je saopštio MUP u sinoćnoj nesreći stradao je R.R. rođen 1956. godine koji je pretrčavao autoput na neosvetljenom delu puta.

Prema saznanjima B92, Ljubiši Buhi je određeno policijsko zadržavanje.

Kako nezvanično saznaje B92 „audi A8“ naleteo je na 53-godišnjeg muškarca koji je kod fabrike „Ikarbus“ pokušao da pretrči autoput Beograd - Šid. Tom prilikom, žrtva je ostala na mestu mrtva. Istražni sudija bio je na mestu udesa, a vozaču „audija“ određen je pritvor.

Na mestu nesreće vrlo brzo se okupio veliki broj novinarskih ekipa, ali policija nije dozvolila da se reporteri približe „audiju“.

U minutima posle nesreće došlo je do kraćeg zastoja u saobraćaju, ali je situacija vrlo brzo normalizovana.

Buha ne gubi status svedoka saradnika

Status svedoka saradnika koje Ljubiša Buha ima ne može da utiče na njegov status u slučaju saobraćajne nesereće u kojoj je učestvovao, objašnjava portparolka specijalnog suda Maja Kovačević.

Ona je za B92 rekla da je Buha kao i svi drugi građani odgovoran za svoje postupke te da će nadležni organi utvrditi okolnosti ove nesreće.

Buha, koji je bio svedok saradnik u procesu za ubistvo premijera Zorana Đinđića, poslednji put je bio u žiži javnosti u junu, kada je pripadnik obezbeđenja biznismena Predraga Rankovića Peconija na Novom Beogradu pucao na automobil u kome je bio Buha.

Do pucnjave je tada došlo nakon sudara Čumetovog mercedesa i jednog od tri vozila u kojima su bili Peconi i petorica pripadnika njegovog ličnog obezbeđenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: