Sindikat policije najavljuje štrajk

Sindikati policije stupiće u generalni štrajk 12. novembra ukoliko Vlada i Ministarstvo unutrašnjih poslova do 25. oktobra ne ispune njihove zahteve.

Izvor: B92

Petak, 15.10.2010.

17:30

Default images

Policajci traže poseban kolektivni ugovor kojim bi se povećale plate policajaca za 40 odsto i obezbedila adekvatnija oprema i pravni status.

Sa predstavnicima sindikata sutra će razgovarati ministar policije Ivica Dačić, kao i predstavnici svih resornih ministarstava.

U slučaju da pregovori oko kolektivnog ugovora sa Ministarstvom unutrašnjih poslova ne budu završeni u roku 10 dana, u četiri reprezentativna sindikata policije najavljuju radikalizaciju borbe.

"U slučaju neispunjenja ovih naših uslova do 25. oktobra, ovih pet policijskih sindikata će objaviti generalni štrajk koji je zakazan za 12. novembar", kaže Velimir Barbulov iz Nezavisnog sindikata policije.

Ukoliko dođe do generalnog štrajka, u sindikatima kažu da će policija izlaziti na hitne intervenicje i uviđaje, razbojništva i druga teška krivična dela, ali da će najviše trpeti građani koji vade nova dokumenta, pa će im umesto dva dana za taj posao biti potrebne dve nedelje.

Sindikalce će u subotu primiti ministar policije Ivica Dačić, koji kaže da razume njihove probleme, ali dodaje da je loša materijalna situacija nasleđena od prethodnika.

"Objektivno, policijski službenici nemaju ista prava kao neki drugi službenici, i moram da kažem da ovde nije reč o povećanju plata, već o izjednačavanju prava kao što je naknada za noći rad, prekovremeni rad", navodi on.

Kod ministra na sastanku najavljeni su i predstavnici resornih ministarstava. U sindikatu konkretne rezultate ne očekuju istog dana, ali dodaju da bi bili zadovoljni i sa nastavkom pregovora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: