Štrajkači ostaju bez stimulacije?

Ministarstvo pravde obavestilo je zaposlene u pravosudnoj administraciji da ako nastave sa štrajkom, neće dobiti stimulacije za oktobar, novembar i decembar.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.10.2010.

20:31

Default images

Visina stimulacije po zaposlenom treba da bude 6.600 dinara.

"Ministarstvo sa žaljenjem obaveštava sve zaposlene u pravosuđu da s obzirom na to da se Sindikat zaposlenih u pravosudnim organima nije izjasnio o predlogu Ministarstva o povećanju zarada od 2011. i o pomenutim stimulacijama, do 17 sati, kako je bilo dogovoreno", navelo je Ministarstvo.

U obaveštenju objavljenom na sajtu Ministarstva pravde navodi se i da "pravosudnim organima koji i sutra budu u štrajku nećemo biti u mogućnosti da isplatimo stimulacije".

Takođe se navodi da je Privredni sud u Beogradu dvotrećinskom većinom zaposlenih u tom sudu prihvatio predlog Ministarstva i doneo odluku o obustavi štrajka koji je već sedam radnih dana u toku.

"Zahvaljujemo svim pravosudnim organima koji su imali razumevanja za tešku ekonomsku situaciju i prekinuli štrajk", navodi se u obaveštenju.

Napominje se da će svim organima koji su prekinuli štrajk biti isplaćena pomenuta stimulacija u celosti.

Štrajk zaposlenih u sudskoj administraciji počeo je prošle srede, uz minimum procesa rada, tako da su sudovi bili u mogućnosti da postupaju samo po hitnim predmetima, što je dovelo do odlaganja velikog broja suđenja.

Sekretar Sindikata Slađanka Milošević izjavila je da je zbog kašnjenja Ministarstva pravde, izašnjavanje zaposlenih još u toku i ovu odluku Ministarstva ocenila kao "sramno ucenjivanje".

Sindikat će, prema njenim rečima, sutra održati sednicu, a potom i konferenciju za novinare, na kojoj će biti doneta odluka o predlogu Ministarstva, do kada će kako je istakla štrajk biti nastavljen.

Takođe je napomenula da su svi zaposleni slobodni da donesu odluku o tome da li će ili ne nastaviti sa obustavom rada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: