Krali kočnice sa liftova

Beogradska policija saopštila je da je uhapsila tri osobe zbog sumnje da su demontirali delove liftova i prodavali na otpadu.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.10.2010.

20:07

Default images

Uhapšeni su Dušana Kostadinovića, Bojana Paligorića i Slobodana Senćića iz Beograda.

U saopštenju se navodi da su oni osumnjčeni da počinili veći broj teških krađa kojim su izazivili opštu opasnost. Oni su osumnjičeni da su od januara do jula ove godine, na teritoriji Novog Beograda, Starog Grada, Palilule, Zvezdare i Vračara, u stambenim zgradama demontirtali bakarne delove lifta i prodavali.

Ključem kojim je posedovao Bojan Paligorić, koji je bio zaposlen kao serviser na održavanju liftova u firmama "David Pajić - Daka" i "Balkan lift", oni su otvarali kućice liftova, a potom demontirali bakarne delove "špulne" otkočnog magneta, koje imaju funkciju kočnice pri zaustavljanju lifta, navodi se u saopštenju.

Oni su osumnjičeni da su delove odnosila na jedan otpad na Zrenjaninskom putu i brusilicom odvajali bakarnu žicu od mesinganih čaura, koje su prodavali kao sekundarnu sirovinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: