"Lice ulice" pomaže najugroženijima

Magazin "Lice ulice" Beograđanima prodaju mladi koji žive i rade na ulici i beskućnici, a od svakog prodatog primerka njima ostaje polovina novca - 50 dinara.

Izvor: B92

Petak, 24.09.2010.

17:02

Default images

Ulični prodavci prvih uličnih novina u Srbiji su najugroženiji pripadnici marginalizovanih grupa

Madona i Sadik imaju po sedamnaest godina‚ i od nedavno su prodavci uličnih novina "Lice ulice". Novine prodaju kod Vuka i na Kalemegdanu, a ulice Beograda dobro poznaju - jer oni na njima i žive.

Kako su nam rekli, oni su prvi iz "Svratišta za decu ulice" koji rade kao prodavci i u početku im je bilo neobično da se time bave ali da su brzo osetili da im mnogo znači što zarađuju sami.

Cilj uličnih novina je više od same zarade za prodavca, kažu u projektu "Lice ulice"

Časopis košta 100 dinara, od toga 50 ostaje prodavcu a 50 omogućava da izađe sledeći broj i da se čuje i glas beskućnika u zajednici.

Projekat "Lice ulice" pomogla je i B92.

U "Licu ulice" možete naći priče o ljudima koji se bave neobičnim stvarima, o fenomenima i ljudskim reakcijama ali i o sugrađanima o kojma se malo zna, često su nevidljivi a prema kojima se gaje velike predrasude, o svetu siromaštva.

Projekat "Lice ulice" realizuju Centar za integraciju mladih u saradnji sa Smart kolektivom, Radnom organizacijom i glumcem Branislavom Trifunovićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: