Drvo usmrtilo baku i unuku

Baka i njena unuka poginule su jutros u krugu crkve na Panteleju, u Nišu, kada je na njih pala velika grana drveta lipe, sa visine oko osam metara.

Izvor: B92, FoNet

Subota, 11.09.2010.

12:07

Default images

Draginja Manić iz Hitne pomoći je kazala da se nesreća dogodila oko 9 časova, a da su baka, starosti oko 60 godina, i unuka, uzrasta oko 10 godina, poginule na mestu udesa.

Manićeva je navela da je baka imala višestruki prelom kičme, a devojčica teške povrede glave. Istraga o tom događaju je u toku.

Grana lipe se otkinula iz krošnje stabla, kako se pretpostavlja zbog starosti.

O negovanju stabala u Pantelejmonskoj crkvi, kako javlja internet portal Južne vesti, brigu vode sveštenici ovog hrama, a ne javno komunalno preduzeće Gorica.

Sveštenik Živorad Marinković kaže da se za vreme bogosluženja čuo prasak kada je pala grana i ništa više.

"To je naše crkveno, ali je pod zaštitom grada, ima tu neka dva-tri drveta koja su po nekoliko vekova stara, ne smemo da ih sečemo", kaže Marinković.

U petak je u ovoj crkvi održano bogosluženje povodom Jovana Krstitelja koji se po pravoslavnom kalendaru proslavlja danas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: