1. septembra tramvaji na Bulevaru

Pošto su radovi završeni, Bulevar kralja Aleksandra u Beogradu prohodan je za automobile, a od prvog septembra krenuće i tramvaji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.08.2010.

16:30

Default images

Građani su zadovoljni čistoćom, a gradski menadžer Aleksandar Bjelić obećava da će uskoro biti rešen i problem dotrajalih fasada koje su postale vidljive nakon seče platana.

Bulevar je skoro neprepoznatljiv. Nov asfalt, trotoari, tramvajske šine, stajališta, novi semafori, mreža vodovoda, kanalizacije i električnih instalacija. Građanima prvo upada u oči to što je konačno sve čisto.

"Šta sam primetila? - Čist bulevar, nema rupa, nema da se saplićeš na trotoarima, da padaš, mnogo lepo, sad čekamo drveće."

"Čistoća, širina, baš je bulevar."

"Prvo ovaj divan trotoar koji je urađen, žao mi je što su posekli platane, i sviđa mi se što će šine biti na sredini."

"Primetio sam da su poskidali ono staro drveće, da su skinuli šine, povadili dotrajale instalacije koje su ispod zemlje - kanalizacija, vodovod itd. i urađeno je sve temeljito od Cvetka do Vuka", kažu zadovoljni građani.

Završetak radova željno su iščekivali i vlasnici i zakupci lokala u Bulevaru. Sada imaju uslove ispred prodavnica po svetskim standardima.

Ono što je sa sečom platana postalo vidljivo jesu stare i oronule fasade mnogih zgrada u Bulevaru.

Gradski menadžer Aleksandar Bjelić obećava da će i ovo biti rešeno.

"Ja ono što moram da podsetim je da je sam izgled fasade nešto što je obaveza same zgrade i stanara, naravno svesni smo da u ovo teško vreme nije lako to da se sanira i grad Beograd maksimalno pruža podršku takvim projektima, naravno sve ide svojim tokom i mi ćemo, nadam se, u narednom periodu srediti veliki broj fasada i u Bulevaru i u drugom delu grada", kaže Bjelić.

Izgled Bulevara, međutim, još nije konačan.

Bulevar će na nove platane sačekati do oktobra, a na mestima na kojima su postavljeni zeleni stubići, biće posađeno više od 400 stabala. Tender za nabavku sadnica je u toku, a platani koji će biti zasađeni trebalo bi da budu visoki oko 10 metara i u proseku stari 18 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: