Grobno mesto od 17.000 evra

Trgovina grobnim mestima sve je češća u Srbiji, pojedina mesta dostigla su i cenu od 17.000 evra, objavljuje Dojče vele.

Izvor: B92

Utorak, 10.08.2010.

15:25

Default images

Cene grobnih mesta variraju od grada do grada i kao i u drugim oblastima Beograd je najskuplji.

Cena grobnog mesta u Kragujevcu se kreće od 1.500 do 2.000 evra, a za kupovinu više grobnih mesta se odobrava popust. I ako zna da je to protivzakonito, Kragujevčanin T. U. tvrdi da u praksi postoji mogućnost “trgovanja” grobnim mestima bez ikakvih pravnih posledica.

“Čitav postupak je vrlo jednostavan. Grobno mesto može biti predmet ostavinskog postupka, tako da lice kome je testamentom ostavljeno pravo korišćenja može nesmetano prisvojiti grobno mesto koje je prethodno plaćeno po ugovorenoj ceni” , kaže taj Kragujevčanin za Dojče vele.

Njegov sugrađanin A. T. je, s druge strane, prinuđen da proda grobno mesto. On kaže da na njegovoj parceli kupac za jedno plaćeno dobija čak četiri grobna mesta. A. T. tvrdi da nema drugog načina da prehrani i školuje decu.

Ceo tekst o ovoj temi možete pročitati u našoj rubrici Štampa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: