Sindikat: "Ne" promeni zakona

Sindikalci smatraju najavljene izmene Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju neprihvatljivim.

Izvor: B92

Utorak, 10.08.2010.

14:20

Default images

Savez samostalnih sindikata Srbije traži da o izmenama i dopunama raspravlja Socijalno-ekonomski savet i da se uvaže predlozi i zahtevi sindikata.

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović smatra da će se penzije do 2015. godine smanjiti za 25 odsto, dok će se starosna granica povećavati, posebno kada su žene u pitanju.

On je dodao da će taj sindikat sprovesti sve aktivnosti kako bi pre donošenja Zakona bile unete izmene koje se tiču budućeg usklađivanja penzija, pomeranja starosne granice i penzionisanja bivših zaposlenih koji su proglašeni tehnološkim viškom.

Orbović je zatražio da u Zakonu ostane takozvani zaštitni član koji penzionerima garantuje penziju ne manju od 60 odsto prosečne zarade.

"Ovakav stav podržale su i kolege iz drugih centrala sindikata sa kojima smo dogovorili zajedničke amandmane koje ćemo predstaviti poslaničkim grupama", rekao je Orbović i dodao da će SSS, ako te aktivnosti ne budu dale očekivane rezultate, doneti odluka o daljim načinima sindikalne borbe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: