Štrajk glađu u "Dnevnik holdingu"

Predsednik štrajkačkog odbora "Dnevnik holdinga" Steva Tomin i radnik Dragan Cvetković počeli su štrajk glađu.

Izvor: B92

Utorak, 27.07.2010.

15:15

Default images

Štrajk će trajati dok zaposlenima ne bude isplaćen deo zaostalih zarada, odnosno, dok nadležni ne počnu da ispunjavaju preuzete obaveze.

"Tražimo da nam odmah isplate barem tri zaostale zarade i putne troškove i da napismeno dobijemo ranije saopštene zaključke Vlade Vojvodine o ispunjenju ostalih naših zahteva", izjavio je Tomin.

Radnici "Dnevnikove" štamparije i drugih delova "Dnevnik holdinga" pre podne su ponovo s transparentima, pištaljkama i vuvuzelama prošetali do zgrade pokrajinske vlade da bi, po ko zna koji put, predstavnicima osnivača predočili zahteve koji su, kako naglašavaju, isključivo socijalnog karaktera.

"Dnevnikovci" traže isplate nekoliko zaostalih zarada iz prošle i ove godine, kao i putnih troškova, povezivanje radnog staža zaposlenima, zdravstveno osiguranje, potpuno ispunjenje najavljenog socijalnog programa i ostvarivanje plana restrukturisanja preduzeća.

Štrajkači su, u nastavku protesta koji s prekidima traju više meseci, pre desetak dana zabranili ulazak u zgradu "Dnevnika" vršiocu dužnosti direktora "Dnevnik holdinga" Jasmini Mašulović, optužujući je za nepoštovanje odluka Upravnog odbora te kuće, loše poslovanje i nekorektan odnos prema zaposlenima.

Nadležni predstavnici Vlade Vojvodine su ovog meseca, u razgovoru sa članovima štrajkačkog odbora i rukovodstva tog holdinga, saopštili konkretan plan rešavanja tog dugogodišnjeg problema, naglasivši da će taj dokument biti predat štrajkačima kad se oni, takođe u pisanoj formi, obavežu da će prekinuti štrajk.

Pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, kao pregovarač u ime Vlade Vojvodine, najavio je da će uskoro, posle prodaje jednog "Dnevnikovog" objekta, biti stvoreni uslovi za kupovinu mašine za štampanje i repromaterijala, kao i za ispunjenje finansijskih obaveza prema zaposlenima.

Istovremeno je od nadležnih pokrajinskih i republičkih organa odobren program restrukturisanja tog preduzeća, što će, kako se očekuje, omogućiti puno obnavljanje procesa proizvodnje i postepen izlazak "Dnevnika" iz krize.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: