Preminula devojčica stradala u padu

Petogodišnja devojčica, V. Đ, koja je teško povređena kada je pala sa 3. sprata zgrade u naselju Žarkovo, preminula je u dečjoj klinici u Tiršovoj.

Izvor: B92

Nedelja, 25.07.2010.

11:35

Default images

Devojčici su hitno, pre dva dana, operisana pluća. Ipak, dete, nije uspelo da preživi.

„ Mi smo se svim silama borili da spasemo život devojčice koja je pala sa zgrade u Žarkovu. Iako je na početku izgledalo kao da će preživeti, njeno stanje se pogoršalo i nažalost, V. Đ. nije uspela da se izbori sa teškim povredama“, kaže izvor Pressa u bolnici u Tiršovoj.

Da podsetimo, petogodišnja V. Đ. je prošle srede oko 14 časova pala sa terase na trećem spratu zgrade u Žarkovu. Odmah nakon toga, na mesto nesreće stigli su lekari Hitne pomoći i ukazali joj neophodnu negu. Još u tom trenutku, bilo je jasno da su povrede veoma ozbiljne i da će mala V. Đ. teško uspeti da preživi.

„Devojčica je zadobila izuzetno teške povrede. Na glavi ima veliki hematom, povredu stomaka, pluća i prelom desne butne kosti. Nakon prve pomoći prevezli smo je u Urgentni centar na odeljenje za reanimaciju“, rekla je tada portparolka Hitne pomoći doktorka Nada Macura.

Nakon intervencije u Urgentnom centru, V. Đ. je prebačena u dečju kliniku u Tiršovoj ulici gde su joj pre dva dana i operisali pluća, ali je u noći između petka i subote podlegla povredama.

Druga devojčica, dvogodišnja D. S. koja je na Dorćolu, u ulici Tadeuša Košćuškog, u petak oko 19 sati takođe pala s trećeg sprata s visine od 12 metara i preživela pad, smeštena je takođe u dečjoj bolnici u Tiršovoj. Kako kažu doktori, njeno stanje je i dalje kritično.

“Dvogodišnja D. S. se nalazi kod nas u bolnici i njeno stanje je kritično. U ovom trenutku je nezahvalno i neumesno davati bilo kakve prognoze o tome da li će uspeti da se izbori", kažu u bolnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: