Mladenov: Dijalog posle MSP-a

Mišljenje MSP-a treba da posluži uspostavljanju dijaloga i rešavanju konkretnih problema na Kosovu, smatra bugarski šef diplomatije Nikolaj Mladenov.

Izvor: B92

Subota, 24.07.2010.

18:15

Default images

Ministar Mladenov je u emisiji “Subota 150" Bugarskog nacionalnog radija, rekao da se radi "o novoj fazi u odnosima između Srbije i Kosova".

U toj fazi, smatra bugarski ministar, "pažnja treba da bude posvećena uspostavljanju dijaloga i rešavanju konkretnih problema, koja su prepreka razvoju života i Srba, i ljudi, koji žive na Kosovu".

Prema rečima Mladenova, mišljenje Međunarodnog suda pravde, takođe, ne treba da bude prepreka evropskoj perspektivi Srbije i Kosova.

“Želim da naglasim da smo nedavno ratifikovali Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Srbije, što je veoma važan korak ka njenom članstvu u EU i od sada pa nadalje put Srbije ka Evropi je na prvom mestu", izjavio je bugarski šef diplomatije.

Mladenov je kazao i da mišljenje MSP-a ne menja bugarski stav o priznavanju nezavisnosti Kosova, kao i da ne treba da se tumači kao presedan u međunarodnom pravu u odnosu na druge zemlje.

“Kosovo je dosta specifičan slučaj, koji treba da se razmatra samostalno", zaključio je Mladenov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: