Hiseni: Zahtev za priznanje Kosova

Ministar spoljnih poslova Kosova Skender Hiseni najavio je da će u 121 zemlju uputiti zahtev za zvanično priznavanje nezavisnosti Kosova.

Izvor: B92

Petak, 23.07.2010.

22:11

Default images

Hiseni je ocenio da je mišljenje MSP u Hagu da se deklaracijom o proglašenju nezavisnosti Kosova ne krši međunarodno pravo "stvorilo sasvim nov kontekst".

"U skladu sa tim, već sam danas počeo novu kampanju, kako bih animirao zemlje koje još nisu priznale Kosovo", rekao je Hiseni.

On je izjavio da će tokom vikenda otputovati u Sjedinjene Američke Države, gde će imati oko 60 sastanaka sa predstavnicima više zemalja, kako bi obezbedio što više novih priznanja Kosova do septembra, kada se održava Generalna skupština Ujedinjenih nacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: