Povređeno 26 putnika aviona

Avion američke kompanije "Junajted erlajns" vanredno se spustio u Denver, jer je tokom leta došlo do turbulencija u kojima je povređeno 26 putnika.

Izvor: B92

Sreda, 21.07.2010.

12:13

Default images

Takođe je povređeno i pet članova posade, saopštila je Federalna administracija avijacije (FAA).

Avion, koji je leteo iz Vašingtona za Los Anđeles, bezbedno se spustio na međunarodni aerodrom u Denveru i medicinske ekipe su odmah zbrinule povređene, javlja agencija AP pozivajući se na predstavnike za štampu FAA i denverskog aerodroma.

U avionu tipa "boing 777" bilo je 255 putnika i 10 članova posade. Prilikom preletanja Kanzasa, avion je iznenada zahvatila turbulencija na visini od 10.360 metara i letelica je počela naizmenično da propada i da se uzdiže, izjavili su putnici.

Portparol kompanije "Junajted erlanjs" je naveo da je posada u dogovoru sa kontrolom leta odlučila da se vanredno spusti u Denver.

Portparol FAA Jan Gregor je izjavio da je jedan putnik u kritičnom stanju i da su svi povređeni prebačeni u obližnje medicinske ustanove. On je naveo da povređeni imaju iščašenja, uganuća, modrice, čvoruge, ali da većina ima problema sa ravnotežom.

Mnogi su posle ukazane pomoći pušteni iz bolnica i avio-kompanija sa kojom su leteli organizuje nastavak putovanja.

Bio je to treći slučaj turbulencije aviona američkih avio-kompanija ove godine.

Slični incidenti dogodili su se u februaru kada je 20 putnika povređeno na letu iz Vašingtona u Tokio i u maju kada je 10 putnika zadobilo povrede, uključujući i prelome, u turbulenciji nad Atlatnikom, na letu od Londona u Los Anđeles kada je taj avion morao da se spusti u Montreal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: