Vicešampioni u dizajnu softvera

Studenti Tehničkog fakulteta "Mihajlo Pupin" iz Zrenjanina vicešampioni sveta u dizajnu softvera na takmičenju u Varšavi.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.07.2010.

16:34

Default images

Sa softverom namenjenim osobama sa paralizom, studenti Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin” zauzeli su drugo mesto na “Imadžin kupu” u glavnom gradu Poljske.

Neuronski komunikator, softver koji su dizajnirali, namenjen je kao pomoć u komunikaciji osobama sa najtežim oblicima paralize.

Da je slanje poruka, pretraživanje internet stranica i komunikacija sa spoljnim svetom, moguća i samo pomeranjem očiju ili stiskom zuba, pokazali su studenti Tehničkog fakulteta iz Zrenjanina.

Ova aplikacija ima šest opcija, koje su raspoređene po kolonama, a za aktiviranje svake predviđena je određena radnja.

Za projekat Zlatibora Veljkovića, Milana Kojadinovića, Gorana Nikolića i Vanje Zavišin, već ima zainteresovanih investitora, a u planu je i dodavanje novih aplikacija.

Ministarstvo omladine i sporta podržalo je studente i ove godine na takmičenju u dizajnu softvera.

Uspeh su postigli i studenti Univerziteta Singidunum iz Beograda, koji su se u kategoriji digitalnih medija plasirali među prvih šest.

Nova sezona takmičenja je otvorena, pa se svi zainteresovani već mogu prijaviti za svetsko takmičenje sledeće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: