Trofej mondijala od 11 kg kokaina

Kolumbijska policija zaplenila je repliku trofeja Svetskog prvenstva u fudbalu napravljenu od 11 kilograma kokaina.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.07.2010.

07:50

Default images

Trideset i šest centimetara visok trofej obojen u zlatnu boju i izrađen od 11 kilograma kokaina pronađen je tokom rutinske kontrole na aerodromu u Bogoti odakle je trebalo da bude prebačen za Španiju.

11 kilograma čistog kokaina, precizno izvajanog u trofej mondijala, nekoliko dilera pokušalo je da prebaci iz aerodroma u Bogoti do glavnog grada Šanije.

Kokain je bio pomešan sa acetonom i benzinom radi lakše izrade trofeja, a zatim je premazan zlatnom bojom. Šef aerodromske policije kaže da je trofej - kokain pronađen tokom rutinske kontrole.

"Pronašli smo repliku trofeja svetskog kupa, bukvalno iste visine i iste težine kao originalni primerak. Međutim, ovaj je napravljen od kokaina”, kaže Hoze Pedraita, šef aerodrumske policije u Bogoti.

U susednom Ekvadoru, policija je nedavno zaplenila podmornicu koju je sagradila banda narko dilera. Kamuflirano plovilo, dugo 31 metar, pronađeno je u jednoj reci nedaleko od granice sa Kolumbijom. Podmornica ima kulu, periskop i rashladni sistem, a može da preveze nekoliko tona kokaina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: