Simovićevo pismo o atentatu

Informacija o navodnom planu za atentat na lidera naprednjaka Tomislava Nikolića potekla je iz pisma nedavno uhapšenog Miloša Simovića, piše "Politika".

Izvor: Beta, Blic

Četvrtak, 01.07.2010.

00:10

Default images

Simović je pismom upozorio republičku tužitelju Zagorku Dolovac da Luka Bojović sa svojom "ekipom", po naredbi Vojislava Šešelja, planira atentat na Nikolića.

"Prema onome što je napisao, plan o atentatu i dalje je aktuelan. Simović tvrdi da je znao za zaveru o ubistvu Nikolića, ali da nije trebalo da bude direktni počinilac atentata", tvrdi izvor llista.

Kako se navodi, taj izvor tvrdi i da se od tog plana, prema navodima Simovića, nije odustalo ni posle njegovog hapšenja.

"Pismo sadrži petnaestak rečenica, ali Simović za sada ne otkriva detalje o tome na koji način i kome je Šešelj iz pritvora u Hagu preneo takvu poruku, niti detalje kako je planirano da atentat bude izveden, kao ni sumu novca koja je eventualno ponudjena atentatorima", rekao je izvor "Politike".

Atentat na Nikolića planiran je pre pucnjave nedaleko od Zagreba, kada je Miloš Simović ranio Sretka Kalinića, posle čega su obojica uhapšeni, Kalinić u Zagrebu, a Simović na granici Srbije i Hrvatske.

Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milan Obradović rekao je da u prošlu nedelju niko nije posetio Simovića u KPZ "Zabela". On je kazao da Simovića, od trenutka kada je doveden u zatvor, nije posetio niko iz Bezbednosno-informativne agencije (BIA).

Nikolić: Hoće da mi ubije zbog propasti SRS

Informacije da je naručen atentat na mene dobio sam sa najvišeg mesta u državi i ubedjen sam da ne smem to olako da prihvatim, izjavio je lider SNS-a Tomislav Nikolić.

"Problem je za porodicu. Znam da se osećaju nelagodno i teško mi je zbog toga. Oba moja sina imaju decu, i nije svejedno kada imate posla sa monstrumom, na koga će on da se obruši", rekao je Nikolić za "Blic".

Nikolić je rekao da ne sumnja u to da je naredba stigla iz Haga od lidera Srpske radikalne strane Vojislava Šešelja i naveo da "ne zna šta se događa sa čovekom koga nije video u normalnom stanju godinama".

Na pitanje zašto misli da je Šešelj naručio atentat, Nikolić, nekadašnji zamenik predsednika SRS-a, rekao je da misli da je u toku njegov pokušaj da odgovornost za sunovrat stranke skine sa sebe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: