Kruševac: Šamar kolegi odborniku

Šef odborničke grupe Srpske radikalne stranke u Skupštini grada Kruševca ošamario je odbornika G17 plus Vojkana Kulića za vreme pauze u radu parlamenta.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 11.06.2010.

20:38

Default images

Incidentu u skupštinskoj sali prethodio je verbalni duel za skupštinskom govornicom između Kulića, direktora Zdravstvenog centra, i odbornika SRS Živote Krstića.

Protiv Duvnjaka (52) će biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilničkog ponašanja i prekršajna prijava iz Zakona o javnom redu.

Duvnjak je poslanik Srpske radikalne stranke u Skupštini Srbije, lider je kruševačkih radikala i odbornik u lokalnom parlamentu, dok je Kulić (53) direktor lokalnog Zdravstvenog centra i član G17 plus.

Krstić je rekao da je Zdravstveni centar u rasulu i da je njegova porodica maltretirana prilikom lekarskih tretmana.

Kulić je u replici najavio da će zbog takvih izjava protiv Krstića podneti krivičnu prijavu, a Krstić je potom blokirao govornicu, sprečavajući dalji rad parlamenta dok mu se šef odborničke grupe G17 ne izvini.

Kada je predsednica lokalnog parlamenta Vesna Vesković objavila desetominutnu pauzu kako bi razrešila nastali konflikt, Momčilo Duvnjak i Vojkan Kulić su na putu ka izlazu iz sale započeli raspravu koja je kulminirala tako što je Duvnjak po licu udario Kulića.

Desetak najbližih odbornika sprečili su dalji sukob, a policija koja je na poziv predsednice skupštine stigla veoma brzo, uzela je izjave svedoka i napadnutog Kulića, dok je Momčilo Duvnjak, koji je i narodni poslanik, odbio da razgovara sa njima.

Skupština je posle tridesetak minuta nastavila rad, a zasedanju su prisustvovali i učesnici incidenta.

Veskovićeva je agenciji Beta kazala da se takav incident nikada do sada nije dogodio u lokalnom parlamentu, ali da je zadovoljna što su
uspeli da prevaziđu problem i nastave zasedanje.

"Od svih šefova odborničkih grupa, čak i onih koji su učestvovali u incidentu, dobila sam saglasnost da nastavimo sa radom i srećna sam
što smo u nastavku sednice radili konstruktivno i više nije bilo problema", kazala je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: