Saradnja policija Srbije i Brazila

Ministar policije Ivica Dačić i ministar pravde Brazila Luiz Paulo Teles Fereira Baret potpisali su sporazum o saradnji u borbi protiv trgovine drogom.

Izvor: B92

Utorak, 08.06.2010.

17:28

Default images

Dačić je poručio da se uskoro mogu očekivati "konkretne akcije" srpske i brazilske policije.

Dvojica ministara su se saglasili da treba razmenjivati podatke o kriminalnim grupama koje istovremeno deluju na prostoru Balkana, zapadne Evrope i Latinske Amerike.

Memorandum o razumevanju, kako je naziv tog dokumenta, omogućava jačanje saradnje policija i razmenu informacija o kriminalnim grupama.

Dačić je rekao da je cilj njegove posete jačanje policijske saradnje radi pokretanja akcija protiv kriminalnih grupa koje se bave trgovinom kokainom.

"Na prostoru Latinske Amerike takvih grupa ima dosta i one uglavnom potiču sa naših prostora, ne samo iz Srbije već iz čitavog regiona", rekao je Dačić, koji je razgovarao i sa predstavnicima Federalne policije Brazila.

Dačić se sa njima, kako je navedeno, dogovorio da se uspostavi bezbedna komunikacija za razmenu operativnih podataka, zajedničko praćenje, otkrivanje, hapšenje i procesuiranje organizovanih kriminalnih grupa.

Brazilski ministar pravde je rekao da je Srbija jedina zemlja u regionu i jedna od retkih u Evropi koja sa Brazilom ima sporazum o policijskoj saradnji.

Baret i Dačić su, kako je navedeno, razgovarali i o ukidanju viza. Dačić je, prema saopštenju MUP-a, rekao da je uvođenje bezviznog režima između Srbije i Brazila "pitanje dana".

Nakon Brazila, Dačić će posetiti Argentinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: