JA: Zemljište u zamenu za stanove

Jagodina i Republička direkcija za imovinu potpisale ugovor po kom će vojni kompleks "Vinorača" pripasti gradu u zamenu za stanove koje će koristiti vojna lica.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.05.2010.

17:47

Default images

Sporazum u Jagodini su potpisali gradonačelnik Dragan Marković i direktor Republičke direkcije za imovinu Bratislav Pejković.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i ministar odbrane Dragan Šutanovac, prenosi jagodinska televizija Palma plus.

"Ministarstvo odbrane je još 2006. godine, u okviru Master plana, oglasilo kasarnu 'Vinorača' kraj Jagodine, neperspektivnim vojnim objektom za Vojsku Srbije. Danas je potpisan Ugovor sa Skupštinom Grada Jagodine kojim se taj vojni objekat razmenjuje za stanove koje će obezbediti Jagodina i određenu sumu novca koja će nadomestiti ukupnu sumu od 43 miliona dinara", rekao je ministar Šutanovac.

Ministar je dodao da je ta razmena veoma važna za Vojsku Srbije jer će time biti rešena gotovo sva stambena pitanja vojnih lica na teritoriji Jagodine.

"Sa druge strane ćemo, novčanim sredstvima koja dobijamo, omogućiti modernizaciju Vojske Srbije. Ovo je jedan od načina na koji Vojska Srbije rešava sva stambena pitanja pripadnika vojske i pri tom pomaže lokalnoj samoupravi koja će na tom prostoru omogućiti razvoj grada", ocenio je Šutanovac.

Marković je rekao da je današnjim ugovorom Jagodina dobila "drugu industrijsku zonu" na 14,6 hektara. Tu su zgrada koja će biti poslovni prostor i hala od 2 000 kvadratnih metara.

"Ta druga industrijska zona imaće prioritet, imajući u vidu da je veliki broj investitora zainteresovan za izgradnju poslovnog prostora. Već smo imali razgovore sa jednom austrijskom firmom i očekujem da već sledeće nedelje Austrijanci dođu u Jagodinu i napravimo konkretan dogovor", naveo je gradonačelnik Jagodine.

Prema njegovim rečima, očekuje se da se u novoj zoni zaposli 200 radnika iz Jagodine.

U kasarni "Vinorača" su do 2000. godine bili hangari za teško artiljerijsko naoružanje, a NATO avioni su ih tokom bombardovanja 1999. godine gađali dva puta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: