Britanija podržava Kosovo u EU

Jedan od prvih poteza novoformirane britanske vlade je podrška Kosovu jer Britanija ostaje među onima koji podržavaju ambicije Kosova za učlanjenje u EU i NATO.

Izvor: B92

Utorak, 25.05.2010.

22:23

Default images

Najjači argumenti za to je angažovanje Kosova i sprovođenje mera koje Kosovo dovode blizu standarda EU, kaže ministar Vilijem Hejg.

Hejg je u pismu ministru inostranih poslova Kosova Skenderu Hiseniju rekao da se nada da će Kosovo na jesen dobiti pozitivan izveštaj Evropske komisije.

On je kazao i da će Velika Britanija raditi na podršci međunarodnom priznanju Kosova, kao i učlanjenju u međunarodne institucije, poput Evropske banke za obnovu i razvoj i dodao da je zadovoljan skorim susretom sa Hisenijem na sastanku EU- Zapadni Balkan u Sarajevu 2. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: