Pucano na prostorije Kfora

Komanda Kfora potvrdila je da su nepoznate osobe pucale na prostorije koje koriste timovi za vezu te vojne misije u Zubinom Potoku.

Izvor: B92

Sreda, 19.05.2010.

16:46

Default images

U saopštenju komande Kfora se ne navodi da li je u incidentu bilo povređenih i dodaje da je istraga u toku.

Na prostorije je ispaljen jedan hitac, a tom prilikom je ostavljena i poruka u kojoj se navodi da "danski kontigent Kfora pruža podršku i pomoć kosovskim Albancima i institucijama na štetu srpskog dela lokalnog stanovništva".

Kfor je dodao da "odlučno potvrđuje da je nepristrasan i neutralan po pitanju statusa Kosova" i da taj stav proističe iz mandata koji ima po Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN.

"Kfor ne staje ni na čiju stranu kada su u pitanju politički ili privatni sporovi. Mi pružamo podršku i sarađujemo sa svim ljudima na Kosovu bez obzira na njihovu etničku ili versku pripadnost", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su sve akcije Kfora "bile i biće transparentne" i da je ta vojna misija spremna na dijalog sa svima na Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: