Odblokirana autobuska stanica

Radnici autotransportnog preduzeća Morava odblokirali su autobusku stanicu u Vrnjačkoj Banji, a u ponedeljak će pokrenuti i autobuse, posle 4 meseca štrajka.

Izvor: B92

Subota, 15.05.2010.

16:17

Default images

Radnici su stupili u štrajk, jer im većinski vlasnik Morave Ostoja Tegeltija nije isplatio zarade i doprinose za protekle dve godine.

Na prekid štrajka su se odlučili pošto je Privredni sud u Kraljevu doneo rešenje da za privremenog zastupnika kapitala bude postavljen Veroljub Stojković, iz redova malih akcionara.

Sud u obrazloženju navodi da su za ovakvo rešenje ispunjeni uslovi, jer je Tegeltija dva meseca u pritvoru, zbog sumnje da je počinio krivična dela iz oblasti privrednog kriminala.

"Pobedila je pravda, pa će porodice 200 radnika ovog preduzeća imati budućnost. Mislim da ćemo uspeti ovo preduzeće da vratimo među žive", rekao je predsednik Veća samostalnih sindikata opštine Vrnjačka Banja Ljubomir Rakezić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: