Ilić: Spreman za odgovornost oko ŽS

Neka mi neko pismeno pokaže da je direktor Železnica Srbije Milanko Šarančić kriv i ja ću preuzeti odgovornost, izjavio za Danas lider Nove Srbije Velimir Ilić.

Izvor: B92

Petak, 14.05.2010.

00:03

Default images

"Ali, ja sam do sada stotinu puta pitao o tome nadležne i svaki put su mi rekli da je sve u redu", kaže za Danas bivši ministar za kapitalne investicije, komentarišući vest o tome da je krivična prijava protiv nekadašnjeg direktora Železnica Srbije Milanka Šarančića, kojeg je on doveo na tu funkciju, prosleđena Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Ilić kaže da bi policija i tužilaštvo trebalo da ispitaju navode iz prijave, ali da sa time ne bi trebalo da se odugovlači.

"Neka se to sve ispita, ali sumnjati, a ne rešavati, to ne može. O ovome se priča već pet godina, a nikako da se to pitanje dovede do kraja", kaže Ilić, dodajući da "postupak jeste politički motivisan", čime se složio sa Šarančićem, koji je ocenio da napadima na njega neko želi da umanji vrednost Železnica pred privatizaciju.

Upitan o svojoj eventualnoj odgovornosti zbog toga što je Šarančića uporno držao na funkciji prvog čoveka Železnica uprkos brojnim aferama koje su jedna za drugom vezivale za njegovo ime, Velimir Ilić je ocenio kako on nije nikoga mogao da smeni bivšeg direktora ako je imao dobre rezultate.

"U Železnicama je postojao Upravni odbor i ako u odboru kažu da direktor ima dobre rezultate, a oni su to govorili, pošto je dobrih rezultata i bilo, onda ja ne mogu da ga smenim. Ja sam i pismeno i usmeno tražio od nadležnih organa da mi kažu da li je u Železnicama sve u redu i uvek sam dobijao odgovor da jeste", tvrdi Ilić.

Protiv bivšeg generalnog direktora Železnica sindikati su još krajem 2007. godine podneli krivičnu prijavu Višem tužilaštvu u Smederevu, ali se sa njenim procesuiranjem nije daleko odmaklo sve do sada, a optužbe su u međuvremenu i dopunjavane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: