Dodik razgovarao sa Inckom

Premijer RS Milorad Dodik kaže da je tokom razgovora s visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inckom bilo reči o situaciji u BiH i konferenciji u Sarajevu.

Izvor: B92

Utorak, 11.05.2010.

14:19

Default images

Dodik je rekao novinarima da je nezaobilazno pitanje bilo i rešavanje statusa državne imovine u BiH. On je rekao da je i ovom prilikom ponovio da je bivši visoki predstavnik u BiH Pedi Ešdaun napravio ogromnu grešku kada je zabranio raspolaganjem državnom imovinom, koja godinama propada i nema korisnika.

"Mi smo od Saveta ministara BiH tražili da utvrdi kriterije koji objekti su potrebni za organe BiH, jer smo mi spremni da tu imovinu damo na korišćenje zajedničkim institucijama, kao što smo spremni da se ostali deo imovine knjiži na entitete", rekao je Dodik, dodajući da je RS spremna da se donese sporazum o tome, ali svoju imovinu neće dati da se knjiži na nivou BiH.

Govoreći o predstojećoj regionalnoj konferenciji, 2. juna u Sarajevu, Dodik je rekao da se radi o neformalnom sastanku i da ne očekuje neki veliki domet toga skupa.

"Mi nismo uključeni u to, ali očekujemo da će se saopštiti da je BiH ispunila uslove za bezvizni režim", rekao je Dodik, navodeći da će formalno biti utvrđen datum kada će građani BiH moći da putuju bez viza u Evropu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: